+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

KIROPRAKTIKA

KIROPRAKTIKA

Kiropraktika je tehnika koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i prevencijom neuromuskuloskeletnog sistema. Kiropraktika podrazumeva ručno nameštanje i manipulaciju kičme, pršljenova, zglobova i mekih tkiva.

U savremenom svetu kiropraktika je treće najzastupljenije zdravstveno zanimanje. U prošlosti, postojale su određene kontraveze u vezi sa kiropraktikom, ali danas, kiropraktika predstavlja zdravstvenu granu koja je u ekspanziji.

U RUKAMA PROFESIONALCA

U ambulanti za rehabilitaciju Fizio Vračar kiropraktika se koristi kao deo terapije kada se u individualnom radu sa pacijentom pokaže da ima potrebe za primenom kiropraktike.

OLAKŠANJE ODMAH

Kod kiropraktičara se najčešće dolazi zbog tegoba kao što su: bolovi u kičmi, bolovi u leđima, bolovi u vratu, bol u ramenima, bol između lopatica, a najčešći razlog posete kiropraktičaru je bol u krstima, odnosno donjem delu leđa. Klinička istraživanja pokazuju da preko 80% pacijenata oseća olakšanje i prestanak bolova nakon posete kiropraktičaru.

Zbog kontraverzi koje su početkom prošlog veka pratile kiropraktiku, ponekad se postavlja pitanje da li je kiropraktika bezbedna.

APSOLUTNO BEZBEDNA

Naravno, kiropraktika je apsolutno bezbedna, pod uslovom da je sprovodi stručan i medicinski školovan kiropraktičar. Kada se sprovodi stručno i adekvatno, kiropraktika gotovo i da nema neželjenih efekata, a u više od jednog veka postojanja kiropraktike nisu zabaleženi slučajevi povreda prilikom kiropraktičkih tretmana.

Kad je reč o zdravlju onda je poverenje presudna stvar. Milan Ilić je neko kog znam godinama i ko je uvek bio tu za mene i kome verujem. Samim tim i Fizio Vračar je ustanova vredna poverenja.

Boško Janković

fudbaler

KONTAKT

FIZIO VRAČAR

LJUBOSTINJSKA BR.2
TEL. +381 11 400 22 66
MAIL. OFFICE@FIZIOVRACAR.COM