+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

PHYSICAL THERAPY

Dry Neddling – iglice koje otklanjaju bol

Marijana Blažarić

12 Dec. 2017.

Dry needling  ili ti suva punkcija je invazivna i jedna od najefikasnijih fizioterapijskih metoda u lečenju miofascijalnog bolnog sindroma. Ovaj bol koji karakteriše tup, dubok i stalan bol, koji se pojačava pri pokretima koji angažuju zahvaćeni mišić, terapijska metoda dry needling vrlo brzo rešava i pomaže pacijentu da gotovo trenutno oseti olakšanje.

Dry needling je brza i pouzdana tehnika. Izvodi se pomoću jednokratnih akupunkturnih atraumatskih igala kojima se ulazi u bolnu tačku mišića. Primenom Hongove tehnike, brzih ulaza i izlaza, igla probada se triger, razbijajući tako bolnu zonu. Kao rezultat dobijamo momentalnu efikasnost u smanjenju ili potpunom eliminisanju bola i disfunkcije tretiranog mišića.

Suva Punkcija Video

Fotografija i video: Miodrag Milenković Creative Craft

U ovom videu Milan Ilić i Marijana Blažarić, fizioterapeuti ambulante za rehabilitaciju Fizio Vračar, objašnjavaju metodu suve punkcije i njenog značaja u sportskoj medicini i rehabilitaciji pacijenata.

“Jedna od najefikasnijih metoda u lečenju miofacijlanog bolnog sindroma.”

NE PROPUSTITE

Naše preporuke

Kurs masaže – Fizio Vračar

Kurs masaže – Fizio Vračar

Ambulanta za rehabilitaciju Fizio Vračar poziva Vas da se prijavite za Kurs masaže. Kurs počinje 12. februara 2022. godine.

Radno Vreme

PON – PET 08:00 – 21:00

SUB 09:00 – 15:00

NED NE RADIMO

Napišite nam poruku il dve.

Ne budite stidljivi. Slobodno nas kontaktirajte!