+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

Fizio Vračar & Rudo

izrada ortopedskih uložaka

FIZIO VRAČAR ORTOPEDSKI ULOŠCI

Ortopedski ulošci u ordinaciji Fizio Vračar izrađuju se primenom savremene tehnologije i u saradnji sa kompanijom “Rudo AD”, koja se čitav vek bavi izradom ortopedskih pomagala, a čije ime znači kvalitet na prostoru čitave bivše Jugoslavije i šire.

U okviru Fizio Vračara svakom pacijentu ponaosob se uzima otisak stopala uz pomoć podoskopa, taj otisak se prosleđuje stručnim licima u firmi Rudo gde iskusni majstori izrađuju poseban anatomski uložak za svakog pacijenta. Ovako napravljen uložak u potpunosti koriguje balans pacijentu, koriguje njegovo držanje.

Pravilno držanje koje se postiže nošenjem anatomskih uložaka bitno je zbog čitavog skeleta tela, a ne samo za stopala i noge. Kod sportista nošenje uložaka je izuzetno bitno jer smanjuje mogućnost povreda do kojih može doći zbog napora kojem su izloženi.

Benefiti od nošenja ortopedskih uložaka su bolja statika stopala I celog tela, sprečavanje nastanka deformiteta stopala, kolena, kukova I kičmenog stuba, smanjenje zamora pri dužem stajanju I hodu, rasterećenje u predelu pete I prstiju, sprečavanje bolova u venama, mišićima I tetivama nogu I stopala.

 

MILAN ILIĆ
vlasnik ordinacije Fizio Vračar & bord direktor kompanije “Rudo AD”

“Zadovoljstvo mi je da sam deo kompanije koja je sinonim za ortopedska pomagala skoro čitav vek i da ću dati svoj skroni doprinos u njenom daljem radu i razvoju. Ujedno sam i srećan što će pacijenti Fizio Vračara imati mnoge pogodnosti koje proizilaze iz ove saradnje. Za početak su to ortopedski i po meri izrađeni ulošci, a uskoro i neke nove, interesantne i korisne stvari.”

MILAN ILIĆ

VLASNIK ORDINACIJE FIZIO VRAČAR
&
BORD DIREKTOR KOMPANIJE “RUDO AD”

“Zadovoljstvo mi je da sam deo kompanije koja je sinonim za ortopedska pomagala skoro čitav vek i da ću dati svoj skroni doprinos u njenom daljem radu i razvoju. Ujedno sam i srećan što će pacijenti Fizio Vračara imati mnoge pogodnosti koje proizilaze iz ove saradnje. Za početak su to ortopedski i po meri izrađeni ulošci, a uskoro i neke nove, interesantne i korisne stvari.”

ORTOPEDSKI ULOŠCI PO MERI

Kompanija “RUDO AD” kao lider u proizvodnji ortopedskih uložaka omogućila je pacijentima Fizio Vračara uzimanje otiska stopala uz pomoć  skenera “Podoskopa” i  najsavremenijeg softvera kojim se precizno utvrđuje eventualni deformitet stopala.

Na osnovu tog otiska pacijenata izrađuje se neki od uložaka koji najviše odgovara potrebama pacijenta. Različiti tipovi ortopedskih uložaka  koriguju specifične deformitete stopala.

• Ulošci sa perforisanom petom • Ulošci sa metatarzalnim jastučetom • Ulošci sa ojačanim medijalnim lubom • Kombinacije prema deformitetu stopala

Zbog visokog kvaliteta prirodnih materijala od kojih se izrađuju ovi ulošci, oni su antialergijski i veoma prijatni za nošenje. A zahvaljujući svojoj specifičnoj strukturi disanje kože na stopalu nije redukovano, te je i znojenje svedeno na najmanju meru.

Na ovaj način se maksimalno smanjuje mogućnost nastanka gljivičnih oboljenja. Ulošci su postojani i laki za održavanje.

SPORTSKI ULOŠCI PO MERI

Sportski ulošci koji se izrađuju u saradnji Fizio Vračara i “RUDO A.D.” predstavljaju najsavremenije proizvode u ovoj oblasti.

Materijal “Evalux” koji se koristi za izradu ovih uložaka zadovoljava sve svetske standarde. Preciznost obrade, finalizacija, dizajn  u potpunosti se prilagođavaju svakom pacijentu po na osob. Ulošci su  osmišljeni tako da izdrže sve zahteve vrhunskih sportista ali i rekreativaca.

Prema zahtevima različitih sportova izrađuju se posebni tipovi uložaka tako što se koriste materijali različitih gustina i tvrdoća.

Iz svih ovih razloga naši ulošci se prave individualno, prema komjuterski obrađenoj slici stopala sportiste i prema sportu kojim se bavi. Na taj način se poštuje anatomska struktura i građa svakog posebnog stopala, a onemogućava stvaranje žuljeva i deformiteta.

Ulošci Fizio Vračar & Rudo sposobni su da prime i amortizuju sve sile koje tokom treninga deluju na stopalo. Osim toga održavaju stopalo u pravilnom položaju kod menjanja pravca kretanja.

Značajna karakteristika je lako održavanje jer mogu da se peru, tako da na taj način higijenski utiču na zdravstveno stanje stopala.

KOREKCIJA BALANSA I POSTURE TELA

NAPRAVLJENI PO VAŠOJ MERI

ANTIALERGIJSKI & PRIJATNI ZA NOŠENJE

Kad je reč o zdravlju onda je poverenje presudna stvar. Milan Ilić je neko kog znam godinama i ko je uvek bio tu za mene i kome verujem. Samim tim i Fizio Vračar je ustanova vredna poverenja.

Boško Janković

fudbaler

KONTAKT

FIZIO VRAČAR

LJUBOSTINJSKA BR.2
TEL. +381 11 400 22 66
MAIL. OFFICE@FIZIOVRACAR.COM