+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

SHOCKWAVE ANTICELULIT TERAPIJA

SHOCKWAVE ANTICELULIT TERAPIJA

Fizio Aesthetic Centar nudi svojim pacijentkinjama inovativnu metodu lečenja celulita. Posebnim pristupom u primeni Shockwave aparata, kroz terapiju akustičnim talasima (AWT) i u kombinaciji sa masažom, ordinacija Fizio Vračar je u okviru svog Aesthetic Centra  prilagodila ovu metodu tretiranja problema celulita savremenoj ženi.

SHOCKWAVE – TERAPIJA AKUSTIČNIM TALASIMA

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja bazirana na dugogodišnjem iskustvu i medicinski potvrđena klinička ispitivanja, dovela su do razvoja Shocwave – AWT aparata za borbu protiv celulita. Primenom Shockweave aparata na sportistkinjama primećene su pozitive promene na koži i celulitu tih devojaka. Koža sportistkinja, tretirana shockwave aparatom zbog povreda ligamenata, tokom tretmana postajala je čvršća, zategnutija i sa značajno manje celulita. Ovakvo otkriće dovelo je do daljih naučnih studija i istraživanja o učinkovitosti akustičnih shockwave talasa na tretiranje celulita. Razultat je bio Shockwave aparat i metoda tretiranja celulita akustičnim talasima u svrhu lečenja celulita kod žena.

TRETMAN CELULITA SHOCKWAVE AKUSTIČNIM TALASIMA

Terapija shockwave akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi sveže i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom. Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore. Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita

Shockwave terapija akustičnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita. Sam tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan.

Kako shockwave akustični talasi deluju?

Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom.

Akustični shockwave talasi takođe povećavaju vaskularizaciju kože, osiguravajući na taj način bolju razmenu materija sa vezivnim tkivom. Pod uticajem akustičnih talasa dolazi do procesa koji podstiču prirodnu reakciju lučenja supstanci koje potpomažu opravak tkiva.Dolazi do fibroplastične proliferacije, procesa koji se javlja prilikom zarastanja rana i stvaranja novog tkiva, a stvara se i novi ojačani lanac kolagena koji se raspoređuje u gornje i donje slojeve kože, čineći je glatkom, cvršćom i zategnutijom.

U kratkim crtama terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i glađa; utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita; pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

Primena shockwave akustične terapije

Terapija akustičnim skockwave talasima može da se primeni na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: na stomaku, bokovima, zadnjici, kao i na rukama. Potrebno je 6 do 12 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita stadijuma I do III. Svaki tretman traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana.

Bitno je naglasiti da efekti terapije shockwave akustičnim talasima traju oko 6 meseci, a ponekad i duže. Veoma je važno napomenuti da ni sa jednom vrstom tretmana celulit ne nestaje zauvek. Postoji mnogo faktora koji takođe imaju uticaj u borbi protiv celulita, kao što su dijeta, genetski faktor, kao i sama struktura vezivnog tkiva. Ali sa AWT- Shockwave terapijom akustičnim talasima celulit možete držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

EFIKASAN & BRZ

Potpuno neinvazivna metoda lečenja problema celulita.

ELASTIČNA KOŽA

povećava elastičnost kože i do 3 meseca nakon tretmana.

DO 6 MESECI EFEKTA TERAPIJE

Efekti terapije shockwave akustičnim talasima traju oko 6 meseci.

KONTAKT

FIZIO VRAČAR

LJUBOSTINJSKA BR.2
TEL. +381 11 400 22 66
MAIL. OFFICE@FIZIOVRACAR.COM