+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

MAGNETOFOREZA

ŠTA JE REZONANCIJSKA MAGNETOFOREZA?

Rezonancijska magnetoforeza je inovativna instrumentalna metoda za transkutanu isporuku aktivnih supstanci. Temelji se na tradicionalnoj magnetnoj terapiji, magnetnim informacijama ili rezonancijskoj terapiji

Primena aktivnog sastojka na području koje tretiramo donosi znatne koristi pacijentu. To znači da se vreme terapije smanjuje i da će simptomi brže nestati.

Mišićno-koštani poremećaji koji nastaju zbog artritisa, osteoartritisa, išijasa, bolova u vratu, naprezanja mišića itd. mogu se lečiti ovom metodom koncentrisanim terapeutskim delovanjem na zahvaćenom području.

Moguće je takođe lokalno tretirati I različite estetske nedostatke.

GUNA FOREZA

 

Magnetoforeza (GunaForeza) je zasnovana na tehnologiji rezonancijske magnetoforeze, tj. transkutane isporuke aktivnih sastojaka.

Sadrži poseban generator magnetskog polja s ELF (ELF – Extremely Low Frequency – ekstremno niskom frekvencijom ≤ 100Hz) i niskim intenzitetom magnetne indukcije (≤ 100 Gauss).

Posebno magnetno polje koje generiše GunaForeza ne deluje samo na propusnost membrane u smislu opštepoznatih mehanizama tradicionalne magnetne terapije (aktivacija jonskih pumpi, povećana periferna cirkulacija i odgovarajući lokalni unos kiseonika itd.), nego prvenstveno u skladu s načelima rezonantne magnetoterapije.
Snaga takvog magnetnog polja, koje čine magnetni talasi frekvencije 50 Hz, modulirana je digitalnim biofotonskim signalima proizvoda. To znači da magnetni talas “isporučuje” propisane signale odabrane od strane korisnika, u zavisnosti od proizvoda odabranog za tretman i pomešanog sa gelom.

GunaForeza daje mogućnost unošenja proizvoda GUNA MD Kolagena primenom elektromagnetne frekvencije proizvoda odabranoga kao inovativnog “biološkog pristupnog koda” (BAC). Tako odabrani proizvod naše telo identifikuje i brzo apsorbuje.  Pomoću GunaForeze mogu se tretirati kako velike površine pomoću spiralnog prenosnika (aplikatora)  ali i tačkasta ili linearna područja pomoću testnog štapa.

GunaForeza omogućuje podešavanje dubine prodora EM polja u tri različite dubine i to:

0 (plitko)

1 (prosečno – oko 15 mm)

2 (duboko – oko 30 mm)

Dubina prodora zavisi od tipa tkiva koje se tretira. Može se koristiti bilo koji aktivni sastojak u tekućem obliku, rastvoru ili bilo kojem drugom farmaceutskom i/ili kozmetičkom obliku poput krema i gelova. Ovom terapijskom metodom moguće je takodje lokalno tretirati i različite estetske nedostatke.

Kad je reč o zdravlju onda je poverenje presudna stvar. Milan Ilić je neko kog znam godinama i ko je uvek bio tu za mene i kome verujem. Samim tim i Fizio Vračar je ustanova vredna poverenja.
BOŠKO JANKOVIĆ

fudbaler