+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

TERAPEUTSKA MASAŽA

MASAŽA & FIZIO VRAČAR

Masaža ima za cilj da poboljša opšte psihičko i fizičko stanja pojedinca. Primenom adekvatnih tehnika masaže postižu se posebno dobri rezultati kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, a naročito kod bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme. Profesionalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma.

Neke od tehnike masaža primenjuju se u fizikalnoj medicini nakon povreda i radi ubrzavanja oporavka nakon operacija. Pored toga, zahvaljujući efektu opuštanja koji profesionalna masaža izaziva, mogu se ublažiti i eliminisati i simptomi hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti. Masaža je naročito značajna kada su u pitanju bolovi u leđima i kičmi, kao i bolovi u vratu i ramenima

Ono što Fizio Vračar čini jednistvenim jeste specijalizovanost u radu sa profesionlanim sportistima i ogramno iskustvo u primeni terapeustke masaža kod najrazličitijih povreda. Terapeute masere u Fizio Vračar ordinaciji za rehabilitaciju karakterišu stručnost, profesionalizam i dugogodišnje iskustvo sa prepoznatljivim rezultatima.

 

VRSTE MASAŽA U FIZIO VRAČARU

SPORTSKA MASAŽA

U okviru ordinacije za rehabilitaciju Fizio Vračar pacijantima je na raspolaganju sportska masaža koja podrazumeva brzu i potpunu pripremu sportiste za trening, takmičenje. Sportska masža, pravilno dozirana od velike je koristi za profesionalne sportiste jer u mnogome utiče na povećanje sportske moći samog sportiste.

Masaža brže i potpunije odstranjuje sve nepoželjne ili štetne posledice pojačane fizičke aktivnosti. Takođe deluje na adekvatnu pripremu čitavog organizma ili pojedinih delova tela za podnošenje graničnih psiho – fizičkih opterećenja u takmičarskom sportu.

Masaže koje primenjujemo na profesionalnim sportistima su masaže za vreme trenažnog procesa, masaža u pripremnom periodu, masaža za oporavak mišića, masaža za razvijanje raznih fizičkih kvaliteta poput izdržljivosti, brzine, elastičnosti mišićnih vlakana, itd.

TERAPEUTSKA MASAŽA

U okviru ambulante za rehabilitaciju Fizio Vračar primenjujemo i terapeutsku medicinsku masašu koja se primenjuje kod stanja kao što su:

Cervikalni sindrom – bolovi i ukočenost u vratu i rameno lopatičnoj regiji, ponekad praćeni širenjem u potiljačni deo glave ili u jednu ili obe ruke, kao i kod pojave žarenja i trnjenja u tim predelima.

Lumbalni sindrom – bolovi i ukočenost u krstima (akutni lumbago), sa širenjem ili bez njega, u jednu ili obe noge, praćeni žarenjem ili trnjenjem (lumboishialgija).

ANTISTRESS MASAŽA

U okviru centra za rehabilitaciju Fizio Vračar primenjuje se i Holistička masaža ili Antistress masaža. Ova vrsta masaže harmonizuje duh i telo i preporučuje se osobama izloženim konstantnom stresu sa nedovoljnom fizičkom aktivnošču.

DRY NEEDLING

Dry needling (suva punkcija) je invazivna i jedna od najefikasnijih fizioterapijskih metoda u lečenju miofascijalnog bolnog sindroma.
VIŠE
Kada su povrede izvesnost posla kojim se baviš, poverenje u onog ko te leči je neprocenjivo. Milan Ilić je moj dugogodišnji prijatelj i neko kome verujem. Svaka ordinacija koju je vodio imala je uvek besprekorne terapeute i masaere. Fizio Vračar ni tu nije izuzetak.
ŽARKO ČABARKAPA

košarkaš i sportski direktor ABA lige