+381 11 400 22 66 office@fiziovracar.com

Kurs Orijentalne Bodywork Tehnike (OBT)

No.1

ŠKOLA REHABILITACIJE

Fizio Vračar i UG Equilibris 23-24.3.2019 organizuju kurs Orijentalne Bodywork tehnike (OBT) u prostorijama ordinacije u Ljubostinjskoj 2.

OBT je manuelna tehnika koja predstavlja nov pristup posmatranja i analize ljudskog tela i direktne povezanosti posture tela (kosti, zglobovi, mišići) i emocija.
Tretman podrazumeva izvođenje određenih hvatova na telu i spoj je anatomskog poznavanja ljudskog tela na čiju formu i strukturu pored nasledne osnove u najvećoj meri utiču i naše emocije. Naša anatomija, struktura i postura su ogledalo našeg ponašanja, svaki telesni oblik je posledica osećanja, misli i fizičkih aktivnosti, odnosno načina života.

EDUKATIVNI CENTAR

Fizio Vračar – odinacija za rehabilitaciju

Opis seminara

Organizam pulsira u svom ritmu i pruža nam informaciju kako sebe doživljavamo. Taj puls organizuje i daje osnovni oblik anatomskoj strukturi. Ona može biti u par osnovnih oblika: naduvan-izduvan-krut-gust i prati prisutne emocije u telu a ispoljava se kroz povećan ili smanjen mišićni tonus. Mišićna tenzija izaziva neravnomerno povlačenje kostiju što može dovesti do pomeranja pršljenova. Pomeranje pršljenova dovodi i do poremećaja na unutrašnjim organima jer se menja kvalitet informacije koja nervnim impulsima ide od mozga ka periferiji.

Svaka emocija ima svoju karakterističnu energiju i način na koji se kreće kroz telo i direktno utiče na ritam disanja i normalne pulsacije organizma a samim tim i na telesni oblik. Svaki deo tela ima svoj ritam pulsiranja kao što i svaka emocija ima svoje mesto u telu u organu ili sistemu organa gde je smeštena i vremenom pod prejakim uticajem određene emocije taj deo postaje naša slaba tačka i manifestuje se na fizičkom nivou kroz promenu oblika, funkcije ili pojavu bola.

Koncept OBT je mogućnost da radom na strukturi i njenom promenom možemo menjati protok i pravac pružanja emocionalne energije što dovodi i do poboljšanja rada unutrašnjih organa.

Tretman se sastoji od anamneze kroz dijalog, dijagnostičkih testova strukture, analize posture i izvođenja tretmana koji sačinjavaju pokreti pritiskanja, povlačenja, istezanja i reponiranja zglobnih površina.

“Znanje je moć tek kada se primeni.”

CENA I USLOVI PLAĆANJA

Kurs će biti održan 23 – 24. Marta 2019. od 9 – 19 časova.

Cena seminara je 300 eura u dinarskoj protivvrednosti (uključuje radni materijal i uverenje o prisustvovanju seminaru).

Zainteresovani treba da se prijave na telefon 064/86 908 98 ili na mail: dragandimitrijevic@yahoo.com

Polaznici bi na seminar trebalo da ponesu pamučnu ternerku, majicu, papuče, mali peškir za lice.

Ukoliko želite da se dodatno informišete o programu obuka ili prijavite za učešće kontaktirajte nas.

FIZIO VRAČAR EDUKATIVNI CENTAR

Fizio Vračar

FIZIO VRAČAR

LJUBOSTINJSKA BR.2
TEL. +381 11 400 22 66
MAIL. OFFICE@FIZIOVRACAR.COM